Hva som gir idrettsglede kan være ganske individuelt. Men vi tror det har noen fellestrekk.

Det handler om å finne noe. Oppnå et mål. Det kan være å våge å gjennomføre noe for første gang eller å sette en ny personlig rekord. Det kan være å finne den følelsen når kroppen jobber uanstrengt og du føler du kunne gjort dette i timesvis. Du skjærer motstandsløst gjennom vannet, sykkelhjula synger over asfalten eller joggeskoa bare så vidt rører asfalten og du eter kilometer som drops. Det kan også være følelsen av å krysse målstreken når de siste 500 meterne har kjentes ut som en mil, men du ga deg aldri.

Men det handler også om dele disse opplevelsene med noen. Vennskapet som ble formet i alle timene dere brukte på å trene sammen mot et mål. Gi en high five til en vilt fremmed, men likevel kjenne et felleskap i å ha fullført noe sammen.

Stor idrett er ikke bare resultater, det er også en følelse. En følelse av belønning for hardt strev. Bare spør Therese Johaug, Håvard Bøkko, Karsten Warholm eller Lotte Miller.

Skal du se rå idrettsglede – vent på sistemann som krysser målstreken
Vi i H3 Hamar ønsker å skape arrangementer som skal begeistre, skape fellesskap og gi deltagerne mestringsfølelsen. Vi ønsker å skape idrettsglede.