I Mjøsa har det blitt svømt mye og langt i alle år. Men aldri har noen tatt oppgaven for å starte en Open Water konkurranse der. Men nå er tiden kommet! 18 august 2018 blir H3 Hamar Open Water arrangert for alle som har et hjerte for open water svømming eller som vil prøve svømming på åpent vann for første gang. I år tilbyr vi distansene 750m og 1500m.

Hamar er kjent for mangt, også for Norges dyreste stupetårn. Herfra går startskuddet for H3 Hamar Open Water. Vi svømmer i flotte omgivelser og rolig vann. Forbi Ridehusstranda, til den berømte Domkirkeodden og tilbake, en runde – enkelt og greit 1500m. Velger man 750m svømmer man kun en halv runde. Målgang blir på stranden ved siden av stupetårnet. Start og mål på samme sted, enkelt og greit!

Bli trygg i åpent vann

Vi anbefaler ikke å stupe uti åpent vann uten god svømmeteknikk og uten erfaring fra å svømme i åpent vann. Det er anderledes å svømme ute enn inne. En kald våtdrakt, mangel på banetau å orientere seg etter og strøm/bølger er elementer som må beregnes for. Flere idrettslag tilbyr Open Water kurs rundt om i Norge (tryggivann.no). På Hamar har HIL fullbookede Open Water kurs fram til sommeren, men det er satt opp en venteliste for kurs til høsten. Ønsker du å forbedre svømmeteknikken din tilbys det også diverse kurs for voksne.

Ta en utfordring – vi vil ha deg med på festen!

For å delta i Open Water konkurranser må man enten ha en lisens via Norges Svømmeforbund (som klubben din sender til deg via Min idrett) eller man kan løse en engangsforsikring til kr 50,-. Denne forsikringen løser man før konkurransestart i sekretariatet.

PÅMELDING: kommer snart

Klikk her hvis du vil bli holdt oppdatert