- Sponset av -

Nå ble open water svømming mye enklere! Legg svømmeøkten til den nye open water banen på Hamar og bli konkurranseklar.

En av Norges første Open Water-baner er klar for bruk. Den er å finne på Koigen, mellom stupetårnet og brygga på Ridehusstranda, og blir ligge på Mjøsa frem til slutten av september – om ikke lenger.

Bred 100-meters bane med plass til mange

Banen er per i dag 100 meter lang. Etter hvert vil banen bli utvidet til å markere 750- og 1.500 meter når H3 Hamar Open Water  arrangeres den 18. august. Svømmebanen vil også bli benyttet i H3 Hamar By Triatlon den 16. september. Dette er en open water bane for dem som svømmetrener, de som trener seriøst og de som mosjonerer. Men også for de som bare har lyst til å ta seg en svømmetur. Den er bred og det er plass til veldig mange.

Kontroll og sikkerhet

Fordelene ved å svømme i en open water bane er at det er lettere å svømme rett frem. I tillegg vet du hele tiden hvor du er og har kontroll på hvor lang du har svømt. I forhold til sikkerhet så ligger ikke banen langt ute i vannet, du slipper å beskymre deg for båttrafikk eller andre badegjester, og man kan henge seg på vanntauet om man blir sliten.

Les mer om open water og sikkerhet her.

svømmebane
Vår egen Kristine Røsland og datteren Lydia gleder seg over at man endelig kan svømme 100-meter i Mjøsa uten å forville seg bort. Foto: Hamar Arbeiderblad v/ Kristine Grønstad Alstad
HIL Svømming og Triatlon

Det er vår egen Kristine Røsland fra HIL Svømming og Triatlon som står bak initiativet til en open water bane på Mjøsa. Hun fikk ideen etter å ha sett en svømmebane i havet ved Bryne, som var lagt ut i forbindelse med en konkurranse.  Støtte til banen fikk hun av Olav Thons Samfunnsnyttige Stiftelse og Sparebankstiftelsen Hedmark.